Pristalice SZS pokušale da uđu u Skupštinu grada Beograda 1Foto: N1

Predstavnici Saveza za Srbiju okupili su se danas, nešto posle 10 časova, ispred Skupštine grada Beograda gde su pokušali da uđu u gradsku upravu.

Predstavnici Saveza za Srbiju Boško Obradović, Borko Stefanović i Nikola Jovanović se nalaze ispred ulaza, zajedno sa većim brojem simpatizera, a prema izveštajima reportera, na vratima gradske uprave su članovi Gradskog veća koji se raspravljaju sa njima.

Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać rekao je da su se oni okupili da bi videli gradonačelnika Beograda i najavio da se neće razići dok se to ne dogodi.

Jovanović (SzS): Tražio sam prijem kod gradonačelnika da vidim da li će smeniti Vesića

Nikola Jovanović je izjavio da je ušao u zgradu Skupštine grada kako bi zatražio prijem kod gradonačelnika Zorana Radojičića i da bi video da li je na poslu.

Jovanović je rekao i da će ostati ispred ulaza sve dok ne vide da li je gradonačelnik Radojičić na svom poslu i da li će smeniti, kako se navodi, „uzurpatora Gorana Vesića“.

Na stepeništu ispred Skupštine grada je i dalje veliki broj gradjana a povremeno dolazi do guranja za članovima Gradskog veća na ulazu u zgradu.

Tu se nalazi i potpredsednica Skupštine grada Beograda Andrea Radulović sa grupom žena, za koje je rekla da su se tu zatekle jer su prisustvovale radionici pod nazivom „Kako prepoznati nasilje“.

Oni pristalicama SzS skandiraju „sramota“, „fašisti“ i „ovo je mobing“, dok demonstranti puštaju zvuk sirene i povremeno uzvikuju „Barbara, javi se“.

U jednom trenutku jednoj ženi je pozlili i onesvestila se.

Na samom početku skupa ispred zgrade su bila i kola Hitne pomoći ali su, u medjuvremenu, napustila plato.

https://twitter.com/tamodaleko/status/1113727697493082114

https://twitter.com/tamodaleko/status/1113734799007592448

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari