SDP i Zukorlić: Ugljanin neargumentovano i osiono napada 1Foto:Fonet/Muamer Zukorlić

Sandžačka demokratska partija (SDP), čiji je osnivač Rasim Ljajić, i lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić odbacili su kao neistinite navode predsednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina da su pokušali da spreče posetu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića Novom Pazaru.

Sandžačka demokratska partija je u saopštenju ocenila da je suština „brutalnog napada“ Ugljanina u tome što „želi da izađe iz koalicije, a da za to okrivi SDP“.

„Koliko je apsurdno sve što je izrečeno govori i činjenica da Ugljanin otpužuje Ljajića da je hteo da spreči posetu člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Novom Pazaru, pri tome potpuno zanemarujući činjenicu da su se njih dvojica susreli u nedelju i imali jedan više nego korektan razgovor, o čemu je na kraju krajeva posvedočio i sam Džaferović u svom saopštenju“, naveo je SDP.

U toj stranci su naveli i da su do sada bili „i više nego korektni“ partneri SDA Sandžaka.

„Zbog koalicije smo trpeli ogromnu negativnu kampanju u medijima i Šešeljeve napade u Skupštini, ali sve smo to izdržali zarad političke stabilnosti u Sandžaku i i ozdravljenja odnosa medju Bošnjacima kojima i dalje ostajemo privrženi“, piše u saopštenju.

Dodaje se da će Predsedništvo stranke do kraja nedelje održati sednicu na kojoj će odlučiti o narednim koracima.

Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić ocenio je da su Ugljaninove optužbe „posledica njegove osionosti“ koju kako je rekao, ispoljava zbog podrške svojih koalicionih partnera koji ga podržavaju na vlasti u većini sandžačkih gradova, kao i u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV).

„S vremena na vreme on pravi slične ispade. Vredja sve oko sebe, ali za to nema nikakvih konsekvenci. S druge strane, ulazimo u izbornu godinu i on dodaje gas i pojačava svoju oštru retoriku koju prate uvrede političkim konkurentima i protivnicima. Osim toga, nervozan je i zbog činjenice da je odavno izgubio primarnu ulogu na sandžačkoj političkoj sceni, a od nedavno više nije ni predsednik BNV, tako da svoje poliltičko prisustvo u javnosti održava incidentima i incidentnim izjavama“, rekao je Zukorlić.

Upitan koliko Ugljaninove optužbe imaju veze sa tim što je Šefik Džaferović nedavno posetio Novi Pazar, Zukorlić je ocenio da je lider SDA Sandžaka hteo da „unovči Džaferovićevu posetu u svoje stranačke svrhe“.

„Ne radi se o državničkoj, već isključivo stranačkoj poseti gde visoki činovnik sestrinske stranke dolazi u posetu predsedniku sestrinske stranke. On očito nije zadovoljan svim tim efektima, s obzirom da je izmanipulisao Džaferovića, vodeći ga u neke nelegalne džamije, što je izazvalo i ogromno nezadovoljstvo i vrlo negativne refleksije“, rekao je Zukorlić za televiziju O2.

Po njegovim rečima, Ugljanin je hteo Džaferovićevu posetu da zadrži „ekskluzivno za sebe“.

„Zasmetalo mu je to što se Džaferović sastao i sa Ljajićem i sa Ljajićevim gradonačelnikom i zbog toga iznosi niz neistina, kako smo Ljajić i ja pokušali da sprečimo dolazak Džaferovića, što je notorna laž, s obzirom da sam ja za posetu čuo tek onog dana kada se desila“, naveo je lider Stranke pravde i pomirenja.

Ugljanin je ranije Ljajića nazvao „političkim prevarantom koji živi u Beogradu i koji bošnjačko biračko telo koristi kao ovce za šišanje“.

On je rekao da su Ljajić i Zukorlić, time što nisu podržali njihov predlog za promenu naziva ulica u Novom Pazaru i Sjenici „imali interes da se jasno stave na srpsku stranu, a protiv SDA Sandžaka kao legitimnog zastupnika interesa Bošnjaka“.

Osim toga, Ugljanin je Ljajića i Zukorlića optužio da su uložili velike napore da spreče i onemoguće Džaferovićevu posetu Sandžaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari