SDS pozvala građane da se suprotstave planu za rušenje zgrada u beogradskoj opštini Vračar 1Foto: SDS

Socijaldemokratska stranka (SDS) se danas saopštenjem usprotivila najavljenom planu koji predviđa rušenje zgrada na teritoiji beogradske opštine Vračar.

Grad Beograd je najavio „rani javni uvid“ povodom izrade plana za blok između vračarskih ulica Njegoševe, Krunske, Kneginje Zorke i Smiljanićeve, gde su i istorijski objekti, među kojima Prirodnjački muzej.

Na tom prostoru, od 1,8 hektara, planirana je izgradnja kompleksa zgrada, te će, ukazala je SDS, „istorijski objekti koji predstavljaju duh Vračara, biti zamenjeni modernim zgradama i komercijalnim sadržajem“.

Generalni sekretar SDS i predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“, Konstantin Samofalov, pozvao je zato građane da u ponedeljak, u 12 časova, u Gradskoj upravi Beograda, prisustvuju „javnom uvidu“ u taj plan i „suprotstave se divljačkom uništavanju (Beograda)“ koje se, kako je ocenio, sprovodi „zarad profita oligarhije bahate i nezasite naprednjačke vlasti“.

„Kao što smo i obećali tokom predizborne kampanje, najoštrije ćemo se boriti protiv divlje gradnje i uništavanja našeg grada zarad profita naprednjačke oligarhije“, rekao je Samofalov i ukazao da „nećemo dozvoliti da Beograd bude ogledalo kiča i šunda ove vlasti i brisani prostor za pranje novca kroz građevinske mahinacije“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “SDS pozvala građane da se suprotstave planu za rušenje zgrada u beogradskoj opštini Vračar”

  1. Nema niko sanse da se suprotstavi gradjevinskoj mafiji u Beogradu i Srbiji , jer iza svih „gradjenja“ stoje kriminalci ili iz ili iz okruzenja SNS-a.Akoi se narod pobuni oni se poslati konjicku miliciju, pse , i ostale zveri iz njihovog arsenala. Pokazali su.

    • Naravno da ćemo dati po dršku Tadiću i Samofalovu,a svi zainteresovani građani imaju mogućnost da u postupku javnog uvida na licu mesta dobiju tumačenja od predstavnika obrađivača plana i u pisanoj formi izraze primedbe na plan i eventualne zahteve ukoliko su neposredno zainteresovani. Donosilac predloga plana je dužan da odgovori u pisanoj formi, a toku i javne rasprave komisija za planska dokumenta će obrazlagati planska rešenja. Dakle nema potrebe pozivati građane na nekakav otpor koji je besmislen i u svrsi je političkog promovisanja minorne stranke SDS !

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.