SDS u subotu odlučuje o ujedinjenju sa DS 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajkovic

Glavni odbor Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića danas, u subotu, trebalo bi da odluči o ulasku ove partije u proces reforme Demokratske stranke, odnosno ujedinjenja sa DS i strankom Zajedno za Srbiju.

Glavni odbor DS već je početkom marta podržao ujedinjenje ove tri stranke, odnosno povratak SDS i ZZS Nebojše Zelenovića u matičnu stranku. Kako je Danas već pisao, takozvana velika DS trebalo bi najpre da funkcioniše kao unija tri partije sa zajedničkim predsedništvom kojim će predsedavati predsednik DS Zoran Lutovac, dok bi sa njim u tom trojnom rukovodećem organu mogli da budu i Nebojša Zelenović, predsednik ZZS, i Aleksandar Ivanović, predsednik Gradskog odbora SDS u Beogradu.

Ivanović je nedavno za NIN ocenio da cilj ujedinjenja Demokratske stranke nije samo rušenje režima već da se stvori stranka proevropske građanske opcije koja će biti u stanju da odgovori na pitanje šta posle njegovog rušenja. „Nemoguće je da se suprotstavimo ovoj hobotnici bez stvaranja jake stranke i okupljanja svih resursa na jednom mestu. Bez obzira na to da li imate ‘nova’ ili ‘stara’ lica, ako nemate jaku infrastrukturu i organizaciju u svim delovima Srbije, svaka ideja o promeni je osuđena na propast“, rekao je Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari