Selaković i Vučević: Put u EU je ispravan put Srbije 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević složili su se danas u Novom Sadu da je put u Evropsku uniju “ispravan put Srbije”.

Oni su istakli da je veoma važno i korisno što je Novi Sad Evropska prestonica kulture za 2022. godinu, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Ocenili su i da taj veliki evropski projekat osnažuje čitavu zajednicu, povezuje je sa regionom i otvara vrata velikim infrastrukturnim projektima koji trajno menjaju sliku Novog Sada i Srbije na bolje.

Selaković je danas u Novom Sadu odvojeno razgovarao i sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem o međuregionalnoj saradnji Vojvodine sa pokrajinama i regijama u inostranstvu sa kojima postoji dugogodišnje partnerstvo.

Razgovarali su i o zajedničkim naporima na zaštiti i unapređenju srpskih kulturnih, prosvetnih i informativnih sadržaja u brojnim zemljama u kojima živi srpski narod, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Selaković i Vučević: Put u EU je ispravan put Srbije”

  1. Menjamo jednu drzavnu pokrajinu, u osrednjem stanju, bogatu rudom – za jedan klaster EU. Kakav-takav. Sifra ‘Daj sta das’

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.