Sergej Trifunović: Kosovo niko ni pominjao nije 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Moji utisci o sastanku sa Metjuom Palmerom su fini. Bili su prisutni i drugi predstavnici opozicije – Nebojša Zelenović, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Boško Obradović…

Takođe, učestvovali su američki ambasador Entoni Godfri, prevodilac, neka fina žena i dve prijatne dame od kojih je jedna sve vreme zapisivala nešto u sveščicu neverovatnom brzinom, kaže za Danas Sergej Trifunović, glumac i predsednik Pokreta slobodnih građana, opisujući jučerašnji susret sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan.

Naš sagovornik navodi da je „bio i doručak – oskudno, ali sa stilom, no, ja sam pre toga pojeo burek u pekari, pa nisam posezao za jelom“.

– Na meniju su bili pršutica, senf, neki egzotični namaz, ističe Trifunović.

Upitan koje su bile teme razgovora, i da li se govorilo i o Kosovu, sagovornik Danasa ističe: „Kosovo niko ni pominjao nije – ja dvaput probao, ali kao da me niko nije čuo.“

– Izbori, izbori, uslovi za izbore, i tako… Ništa konkretno, verujte mi… Rezidencija u Puškinovoj, doduše, ima jedan od najdivnijih pogleda u Beogradu, poručuje Sergej Trifunović.

Metju Palmer se, podsetimo, i u junu sastao sa delom srpske opozicije u Beogradu, a dva meseca kasnije rekao je u intervjuu za Glas Amerike: „SAD se nadaju da će opozicija u Srbiji odustati od bojkota izbora i da će s predstavnicima vlasti postići dogovor oko izbornih uslova.“ Prema njegovom mišljenju, „izbori su mnogo bolji kada na njima učestvuju sve partije… važno je da građani Srbije imaju pravo na realan izbor… nadamo se da će dve strane moći da se usaglase i da će opozicija učestvovati u izbornom procesu, jer smo ih na to konstantno i ohrabrivali“.

Ambasada: Važno učešće u debatama

Američka ambasada objavila je da se izaslanik SAD Metju Palmer sastao sa „liderima širokog spektra političkih partija u Srbiji“. Kako je ambasada SAD navela na svom tviter profilu, Palmer je naglasio važnost učešća u demokratskim debatama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari