Šešelj: Vlast pokazala slabost zbog izostanka hitne reakcije na ponašanje Obradovića 1Foto:Beta

Veći deo prepodnevnog zasedanja narodni poslanici u Skupštini Srbije proveli su u raspravi o tome kako država i poslanici treba da reaguju kada neko sprečava poslanike da uđu u najviše zakonodavno telo u državi.

Lider radikala Vojislav Šešelj smatra da je vlast koja nije hitno reagovala na ponašanje aktivista i poslanika Dveri ispred Skupštine, pokazala slabost i nemoć.

„Kukaćete i kad vas budu kao zečeve ubijali po Beogradu, jedan je korak samo do toga“, rekao je Šešelj i dodao „da bi radije gazio krv do kolena, nego što bi dozvolio da mu neko zabrani da uđe na svoje mesto kao poslanik“.

Poslanik LDP-a Čedomir Jovanović poručio je vladajućoj većini „da bude vlast, ili da se skloni“, odnosno da primeni zakon i jednako hapsi „i one sa bakljama i one koji u vreme policijskog časa sede ispred Skupštine, kao i ove koji protestuju danas i zabranjuju ulaz u Skupštinu“.

Jovanović je rekao „da u poslednjoj rupi na Ibarskoj magistrali u tri sata noću ima više dostojanstva nego u sali Skupštine Srbije“.

Poslanik SPS-a Neđo Jovanović odgovorio je da ne mogu poslanici da hapse, već da sudije i tužioci moraju da počnu da rade svoj posao.

„Sudstvo je nezavisno i niko od nas ne može potpisati nalog sudu šta da radi, možemo samo da apelujemo“, rekao je Neđo Jovanović.

Vojislav Vujić iz Jedinstvene Srbije tražio je da se prekine sednica i da se od tužioca zatraži odgovor šta će preduzeti.

Poslanik iza Narodne seljačke stranke Marjan Rističević apelovao je da se ne prekida rad, jer smatra da bi tako Dveri postigle svoj cilj.

„Sejanje straha je njihov cilj, ne smemo da pokažemo strah“, rekao je Rističević koji je danas napadnut na ulasku u Skupštinu.

Nekoliko desetina pristalica Dveri na čelu sa Boškom Obradovićem sačekalo je danas na ulazu u Narodnu skupštinu početak sednice, sa zastavama Srbije i parolama „đurđevdan ne može – izbori mogu“ i uz skandiranje „Izdao si Kosovo“, kada se i dogodio incident u kojem je Marjanu Rističeviću pocepan sako.

Oni su predstavnicima vlasti koji su ulazili u Narodnu skupštinu dovikivali „narod će da vam sudi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari