Sijerto na mitingu SNS: Srbija je jaka, nisu zanemareni nacionalni interesi 1Foto: Beta - Slobodan Miljević

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je u Beogradu, na skupu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, da je srednjoj Evropi potrebna snažna Srbija.

Sijarto, koji je govorio na srpskom jeziku, rekao je da je srednja Evropa sve jača i jača zato što se vlade rukovode nacionalnim interesima, uprkos pritiscima.

„Svima je jasno da je vaša zemlja sve jača i jača. Ojačala je jer vaši lideri nisu zanemarili nacionalne interese. Siguran sam da ćemo (Srbi i Mađari) u budućnosti biti sposobni za velika dela“, rekao je Sijarto.

On je ocenio da su srpsko-mađarski odnosi najbolji do sada i da je Srbija zaslužila da bude članica Evropske unije, kao i da je neprihvatljivo da joj se drže lekcije i usporava njeno pridruživanje.

„Vi ste prava evropska nacija, što ste više puta dokazali. Vašim pristupanjem će EU biti jača i u godinama koje predstoje na tome ćemo raditi sa vama i predsednikom Aleksandrom Vučićem“, rekao je Sijarto i dodao da bi, da se Mađarska pita, Srbija sutra bila članica EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari