Sindikat penzionera ne veruje Vučiću 1

Potpredsednik Sindikata penzionera Gradimir Ivanić izjavio je za N1 da je pažljivo slušao izlaganje predsednika Srbije o ukidanju Zakona o privremenom smanjenju penzija i da mu nije jasno kako će država da izvede najavljeno povećanje.

„Kod Vučića je sve u najavi i na dugačkom štapu, mi u sindikatu mu ništa ne verujemo“, rekao je Ivanić.

Mi u sindikatu doživljavamo da ova vlast ne voli penzionere i stare ljude koji očekuju da nešto dobiju. Moj utisak je da smo mi za njih čist teret, dodao je on.

Ivanić smatra da je država mogla na druge načine da uštedi novac u budžetu.

On je dodao da ova najava Vučića ne znači da će penzioneri odustati od tužbi sudu u Strazburu.

„Ne može ništa da spreči penzionere, ovo je najava, ne znamo šta će biti. Ne vidim zašto on mora stalno da bude u izbornoj aktivnosti, podneli smo žrtvu kao da smo to hteli.. Nama je oteto i hoćemo da nam se to vrati. Ništa se ne prekida, ćeraćmo se i dalje, za period od 2014“, rekao je on.

Više ne može da se trpi nasrtaj na penzionere, kaže Ivanić, ne samo kroz zakon, već i kroz brisanje člana kojim se ukida usklađivanje penzija dva puta godišnje.

„Verujem da će morati ne samo da ukinu ovaj zakon već da će morati u zakon o PIO fondu da vrate nešto što su prebrisali, a to je usklađivanje penzija s troškovima života, koje je bilo dva puta godišnje“, izjavio je Ivanić.

Prema njegovim rečima, ovaj zakon nije išao za tim da se popuni budžet, već je donet da se pocepa penzionersko telo na dva dela, da bi se obezbedilo da oni koji imaju penzije do 25 hiljada budu sigurno glasčko telo SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari