Sindikati: Veselinović od srede u kampanji 1Foto: Medija centar

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović, kao radnički kandidat za predsednika Srbije ispred Inicijative građana „Radnik nije rob!“, započeće u sredu, 1. februara predizbornu kampanju.

On će organizovati prvu tribine koja će biti održana u Priboju, navodi se u današnjem saopštenju.

Tribinu, koja će biti održana u restoranu „Gurman“, u novom delu Priboja, organizuju bivši radnici Fabrike automobila Priboj sada okupljeni oko Inicijative „Radnik nije rob!“, koji uprkos gašenju fabrike i radnih mesta nisu odustali od njenog oživljavanja i nastavka proizvodnje.

Umesto boljitka i prosperiteta sve više građana se danas oseća eksperimentalnim zamorčićima, prevarenim i obmanutim od onih koji im od izbora do izbora nude demokratiju „praznog tanjira“ i neizvesnost u pogledu njihove dalje ekonomske budućnosti, ocenjuju u „Slozi“.

Zakon o radu, izmenjen 2014. godine, pokazao se do sada kao najveći udar na čoveka i njegovu porodicu, obezbedivši garancije samo poslodavcima, dok je radnicima uskratio gotovo sva prava, pa čak i ona koja su im Ustavom garantovana, poput prava na rad, pravičnu zaradu i mogućnost da od svoje zarade i žive, ističe se u saopštenju.

Sve ovo vodi ka nastavku sve veće socijalne raslojenosti i nejednakosti među građanima, što tera na opštu mobilizaciju radništva širom Srbije i jačanju njihove svesti da se angažovanjem kroz institucionalni sistem i uz pomoć svojih autentičnih predstavnika bore za ekonomski bolju i socijalno odgovorniju i pravičniju Srbiju, ističu u „Slozi“.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari