Široki opozicioni front nastupa u Boru i Sevojnu 1

Priliku da izaberu lokalnu vlast, pored građana prestonice, u nedelju četvrtog marta imaće i birači u opštinama Bor i Aranđelovac, te u gradskoj opštini Sevojno.

U Boru će nešto više od 43.000 građana sa pravom glasa birati između osam koalicija i grupa građana čije je liste proglasila opštinska izborna komisija. Na zbirnoj listi pod brojem jedan nalazi se koalicija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije „Zato što volimo Bor“, a sledi grupa građana „Pokret za novo doba – Zoran Petrović – Petraš“.

Redni broj tri na biračkom listiću rezervisala je koalicija ujedinjene opozicije, pod nazivom „Mi ili oni! Ujedinjeni za Bor“, koju čine Narodna stranka, Demokratska stranka, Vlaška narodna stranka, Zajedno za Srbiju, Demokratska stranka Srbije i Socijaldemokratska stranka.

Pod rednim brojem četiri je koalicija grupe građana Dosta je bilo i pokreta Dveri „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“, zatim grupa građana „Glasno za omladinu“, te dve manjinske liste „Most – Bor u srcu“ i Republikanske stranke. Osma i poslednja proglašena lista u Boru jeste koalicija „Domaćinski za Bor“, koju čine Srpska radikalna stranka i Ujedinjena seljačka stranka.

Na biračkom spisku u Aranđelovcu upisano je blizu 38.000 glasača, koji će u nedelju imati priliku da se opredele za jednu od šest izbornih lista. Prva je lista Srpske napredne stranke, druga koalicije Bolja Srbija – Narodna mreža – SRS, treća SPS – JS, tu su još i Dveri sa Našima, zatim lista Dr Švabić i grupa građana, te šesta lista koalicije DS – LDP.

Građani Sevojna, drugi put od kada je to mesto dobilo status užičke gradske opštine, biraće 15 odbornika, koliko čini Skupštinu opštine, između dve koalicije i dve stranke. Oko 6.000 glasača biraće između koalicije „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Sevojno“ pod rednim brojem jedan, koju čine SNS, SPS, PUPS i SNP, zatim širokog opozicionog fronta nazvanog „Ujedinjeni pobeđujemo, za Sevojno, za Srbiju“, u kome su Zdrava Srbija, DS, Nova Srbija, Nova Stranka, DSS, LDP i SDS. Dve stranke u Sevojnu naklonost birača tražiće samostalno, a to su „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ kao i pokret Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari