Skot: Politika SAD nije novost 1Kajl Skot Foto: N1

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas da je svestan da je Kosovo osetljiva tema, ali da politika SAD u vezi sa Kosovom nije novost.

„Fokus treba da ostane na traženju sveobuhvatnog rešenja i obe strane imaju našu punu podršku u tome. Svestan sam da je ovo osetljiva tema, ali politika SAD u vezi sa Kosovom nije novost“, napisao je Skot na Tviteru povodom reagovanja zvaničnika Srbije na njegovu izjavu da je Kosovo suverena, a ne takozvana država.

Premijerka Ana Branabić ocenila je da je Skotova jučerašnja izjava skandalozna i neprimerena, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić da bi bilo dobro da je ambasador pokazao više poštovanja za zemlju koja mu je domaćin.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

23 reagovanja na “Skot: Politika SAD nije novost”

 1. Nije novost ni politika Srbije, dakle, nije trebao da ispravlja naše novinare!

  • Vaš predsednik Vučić (Vaš… jer je, na svu sreću, predsednik samo manjeg broja stanovnika Srbije, gledajući izbornu statistiku), tokom konferencija za štampu radi još gore stvari prekida novinare, postavlja kontrapitanja, upućuje im neprimerene lične komentare itd. To je za vas verovatno normalno ponašanje?

   • A, šta je to za VAS normalno?! I, ko ste VI, a ko smo to mi?! Ne volim Vučića ali me zanima kako se VAŠ predsednik odnosi prema novinarima?! I gde obitava taj VAŠ predsednik?! Možete VI, ili mi ostali, čiji je predsednik Vučić, da pričamo šta hoćemo , ili da plačemo do sutra ali, na žalost, ili na sreću, izabran je voljom većine gradjana Srbije. Jedino ako i Srbija nije VAŠA država pa sa skepsom i sumnjom glerdate na sve što se dešava u toj „stranoj“ zemlji?!

    • Ево, Мики, Србија није моја држава и ја на догађаје у тој страној, но мени тако блиској земљи, гледам не са скепсом/сумњом, него као на психо-антрополошки феномен и са симпатијама за жанр. Све ми више личи на Домановића на ЛСД-у…

     • Ako je čovek svestan svoje patologijr i ima tačnu dijagnozu, sve je lakše, moj MIKI?! Zar je uopšte važno što Srbija nekima nije država? Vi se time razmećete kao da ste dobili na lotou?! Znao sam da je sirotinji, za sreću, potrebno samo malo. Srbija, jeste bila, i biće, samo država lojalnih gradjana i petriota, koji umeju da razluče šta je država a šta politikantski ološ, koji se u Srbiji množi poput ambrozije.

     • @Миливоје Радаковић

      Docim se na tvoje „komentare“ slobodno moze gledati kao na ozbiljan kompleksasko-patoloski fenomen.koji je na zalost predugo prisutan medju ziteljima odredjenih balkanskih prostora kao i kod onih koji vode poreklo sa tih prostora.

 2. Nažalost, ceo ovaj slučaj pokazuje da naša vlast, kao i u vreme Miloševića, uopšte ne shvata kretanja u svetu, ne razume svetsku politiku, živi u nekom svom imaginarijumu. Kako drugačije tumačiti izjavu naših najviših predstavnika vlasti dan ranije da je Amerika promenila stav prema Kosovu, a onda sledeći dan američki zvanični predstavnik (i to ne neki pomoćnik pomoćnika) izjavi nešto sasvim suprotno.

 3. POLTRON DO POLTRONA?

  Šta se može očekivati bolje od svetskog policajca broja 1, pa i o ponašanju s(S)kota? Izjavu ambasadora Skota je skotski rečeno omalovažio je svog domaćina izjavom i to u Vladi Srbije “Kosovo ‘nezavisna’ država“. Domaćini bi trebali da Kajla Skota proglase personom non grata, a ne iz straha to da urade, kriju se iza vođe izjavama Vulina, koju podržava hronopremijerka i Dačić: „Zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo. “Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom dogadjaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade”. Da li Vučić vidi koji i kakvi su mu najbliži i odani saradnici. Niko i ništa, a vođu proglasili za strašilo!? Ali bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za Srbiju, a ko misli samo na svoja donja leđa.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.