Skupština Vojvodine 29. oktobra imenuje Pokrajinsku vladu 1Skupština AP Vojvodine Foto: R. Balać (arhiva)

Posle 90 dana od konstituisanja nakon junskih izbora Skupština Vojvodine ponovo će da zaseda. Naime, u četvrtak 29. oktobra pokrajinski poslanici ponovo će se okupiti kako bi, najverovatije, imenovali Pokrajinsku vladu.

U pojedinim medijima bilo je najavljeno da će predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor odlučiti kada će zakazati novo zasedanje. Na sajtu pokrajinskog parlamenta objavljeno je samo da će u četvrtak biti održane dve sednice bez navođenja dnevnog reda.

Predsedništvo Srpske napredne stranke olučilo je da Igor Mirović bude predložen za mandatara nove Pokrajinske vlade. Po svoj prilici i većina dosadašnjih pokrajinskih sekretara zadržaće fotelje.

Prema skupštinskom Poslovniku poziv za sednicu dostavlja se poslanicima najkasnije deset dana pre dana određenog za održavanje sednice. U narednom stavu dodaje se da predsednik može sazvati sednicu i u kraćem roku, ali ne kraćem od 72 časa, o čemu će na početku sednice dati obrazloženje.

Koalicija koju predvodi SNS ima apsolutnu većinu u Skupštini APV sa 76 od ukupno 120 poslanika, SPS-JS 13, SVM 11, Vojvođanski front 6, DSS Metla i POKS po pet, a SRS četiri poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari