SL: Ristić pokušao da razjedini Srbe na KiM 1Foto: Logo

Srpska lista ocenila je danas da je predsednik Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ i narodni poslanik u parlamentu Srbije Slaviša Ristić pokušao da razjedini Srbe i otupi njihovu snagu i volju da se bore za opstanak na Kosovu i Metohiji.

„Slaviša Ristić sa perverznom radošću propratio je Tačijevu okupaciju opštine Zubin Potok“, navodi se u saopštenju Srpske liste koje je objavila TV Most.

„I ne samo to“, navela je Srpska lista „Ristić je još jednom pljunuo u lice svojim komšijama u Zubinom Potoku“, ali, kako se navodi, „oni od njega ničemu drugom nisu ni nadali, jer jedino po čemu se pamti njegova politička karijera u toj opštini jeste lopovluk“.

Sa „saučesnicima u takozvanom pokretu Otadžbina“ pokazali su šta im je zadatak i za čiju korist rade, ocenjuje Srpska lista.

„Taj pokret je reakcijom na nedavno zastrašivanje žitelja severa Kosova i Metohije potvrdio da je interesna podružnica Hašima Tačija, a da je njihova otadžbina, ne Srbija, već velika Albanija“, poručuje se dalje.

Postoje naprosto ljudi koji se hrane intrigama i zavadama, za koje je jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji lična uvreda, i Ristić je svakako jedan od njih, a to, ocenjuje Srpska lista, nema mnogo veze sa politikom.

Slaviša Ristic sa grupicom saradnika misli drugačije od ogromne većine Srba na Kosovu i Metohiji. I upravo to ne znači da su Srbi razjedinjeni, već da su oni „otpadnici“.

Srbi na Kosovu i Metohiji „gotovo jednodušno podržavaju predsednika Aleksandra Vučića“, konstatuje Srpska lista i dodaje da za to vreme Ristić svojim „štetočinstvom i besprizornim, prostačkim napadima na predsednika, može samo da učini da ta podrška bude još čvršća“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari