SMS: Govornik na protestu u Beogradu promoviše homofobiju i antivakcinaške ideje 1Foto N1

Stranka moderne Srbije (SMS) pozvala je organizatore protesta „Jedan od pet miliona“ da se ograde od izbora Vladimira Dimitrijevića za govornika današnjeg protesta u Beogradu zbog kako su naveli „njegovih stavova o vakcinaciji koji se kose sa univerzalnim ljudskim vrednostima i opšte prihvaćenim naučnim činjenicama“.

Kako se navodi u saopštenju SMS-a stav da je vakcinacija u Srbiji obavezna „zbog naredbi iz svetskih centara moći“ unosi konfuziju i paniku među stanovništvom i predstavlja pretnju po javno zdravlje.

„Tvrdnje da od posledica NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom svake godine 36.000 ljudi oboli od raka nisu tačne“, navodi se u saopštenju SMS-a i dodaje da ta „brojka predstavlja ukupan godišnji broj obolelih od raka u Srbiji i prenebregava činjenicu da je najčešći uzročnik duvanski dim“.

Dodaje se i da su neprihvatljive i Dimitrijevićeve homofobne izjave poput „Srbima se umesto komunizma nameće homoseksualizam, pod pričom o rodnoj ravnopravnosti“, zatim da „homoseksualne veze nisu emotivne i da su razvratne“, kao i dovođenje u vezu smanjenja nataliteta u Srbiji sa promovisanjem ljudskih prava pripadnika LGBT+ zajednice u Srbiji.

„Autokratski režim Aleksandra Vučića može se menjati samo argumentima zasnovanim na poštovanju univerzalnih ljudskih prava, gradnjom nezavisnih insitucija sistema i promovisanjem ideje jednakih prilika za sve njene građane“, dodaje se u saopštenju.

SMS je pozvao sve političke aktere da se ograde od stavova današnjeg govornika na protestu u Beogradu, a ta stranka je svoje simpatizere i građane savetovala da danas dođu na protest, ali da za vreme govora okrenu leđa Dimitrijeviću, ukliko izostane reakcija i ograđivanje organizatira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari