SNS: Ponižavanje radnika "Gradske čistoće" najbolje pokazuje odlike SZS 1

Srpska napredna stranka (SNS) najoštrije osuđuje „napad na zaposlene JKP ‘Gradska čistoća’ od strane Đilasovih, Obradovićevih, Jeremićevih i Trifunovićevih pristalica“, saopštila je SNS.

„Fizički napadi, maltretiranje, vređanje i verbalno ponižavanje zaposlenih u JKP Gradska čistoća samo zato što su radili svoj posao najbolje pokazuje odlike ovog Saveza i šalje nedvosmislenu poruku svim građanima koje su to vrednosti koje Savez za Srbiju zastupa (SZS), kao i da ne postoje granice njihovog necivilizacijskog i primitivnog ponašanja“, stoji u saopštenju.

„Pozivamo nadležne organe da što pre reaguju i zaštite građane od divljačkog ponašanja predstavnika i pristalica SZS, koji su sramota i Beograda i cele Srbije“, zaključeno je u saopštenju SNS.

Radnici „Gradske čistoće“ skidali su, u subotu uveče, posle dvanaestoig građanskog protresta u Beogradu, plakate sa neispunjenim najavama predsednika Aleksandra Vučića, i kako su naveli, njegovim lažnim izjavama, a koje su građani izlepili u Terazijskom tunelu.

Tom prilikom, nekolicina nezadovoljnih građana suprotstavila se zaposlenima ovog javnog komunalnog preduzeća.

SNS: Ponižavanje radnika "Gradske čistoće" najbolje pokazuje odlike SZS 2
Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

Mihajlović: Niko ne sme da bude vređan i napadan zato što radi svoj posao

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS-a, Zorana Mihajlović, osudila je sinoćni napad i uvrede upućene radnicima “Gradske čistoće” na protestu u Beogradu.

“Kao što građani koji su nezadovoljni imaju pravo da šetnjom izražavaju svoj protest, tako i ljudi koji rade svoj posao na ulicama imaju pravo da ih niko zbog toga ne vređa i ne napada”, kaže Mihajlović.

Oni nisu ničiji politički protivnici, istakla je ona, već naši sugrađani koji rade svoj posao i koji su svakodnevno u službi svih građana Beograda, i nedopustivo je da budu vređani ili napadani dok rade svoj posao.

 

Podsetimo, napad je osudio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je izjavio da će policija sprovesti detaljnu istragu kako bi se otkrili učesnici ovog napada, kao i predsednik Pokreta socijalista i iministar odbrane Aleksandar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari