Šapić povodom napada na radnika Gradske čistoće optužio romske organizacije "da spavaju" 1Foto: BETAPHOTO/BEOINFO

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je radnik Gradske čistoće na sramotan način napadnut u noći između subote i nedelje na Zelenom vencu, ali da se tim povodom nije oglasila nijedna organizacija koja se bavi pravima Roma, javlja Beoinfo.

„Odmah sam apelovao na nadležne organe i nadam se da će napadači biti pronađeni i najstrože sankcionisani“, kazao je Šapić prilikom obilaska radnika tog preduzeća, dodajući da je velika sramota da se to dešava ljudima koji u svim vremenskim uslovima, svakodnevno vode računa da Beograd bude čist.

Kako je rekao, došao je da bi napadnutom mladiću i drugim komunalnim radnicima dao podršku i da bi im poručio da nadležni učiniti sve da oni budu sigurni na ulicama i na svom poslu.

Apelovao je još jednom da policija i tužilaštvo otkriju napadače i osude ih u skladu sa zakonom, kako se takve situacije ne bi ponovo događale.

„Ne samo što je napadnut dok je vodio računa o čistoći grada već je i vređan na nacionalnoj osnovi. Nijedna romska organizacija se tim povodom nije oglasila, ali zato kada ja kažem da romsku decu treba da sklonimo sa ulica, da ih upišemo u školu i da ne treba da prose i da kradu, onda svi ‘poskaču'“, kazao je Šapić.

Prema njegovim rečima, te organizacije decenijama uzimaju pare od međunarodnih nevladinih organizacija na temu Roma, ali su uspavane kada su Romi stvarno ugroženi i kada ih neko napadne.

„To je licemerstvo o kojem sam i ranije govorio“, rekao je Šapić dodajući da će Grad Beograd učiniti sve da komunalni radnici koji obavljaju izuzetno odgovoran posao uvek budu zaštićeni bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari