Stefanović: Istraga zbog napada na radnike Gradske čistoće, to je bio skoro linč 1Foto: EPA/ZOLTAN GEREGELY KELEMEN

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će policija sprovesti detaljnu istragu kako bi se otkrili napadači na radnike JKP „Gradska čistoća“ posle protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu.

Stefanović je za televiziju Pink kazao da su radnici Gradske čistoće napadnuti u Terazijskom tunelu, dok su sklanjali nalepnice i čistili tunel posle protesta.

„Imali smo jednu molbu za ljude koji protestuju, jedna stvar im nije bila dozvoljena to je nasilje … i sinoć se događa jedna užasna stvar, maltene linč, fizičko nasilje, uvrede, lepili su nalepnice po njima“, naveo je Stefanović.

On je kazao da će policija uzeti izjave očevidaca i koristiti snimke kamera, kako bi napadači bili otkriveni.

„Međutim ovde nije problem samo taj pojedinac, problem je inspirator“, rekao je Stefanović i dodao da predstavnici Saveza za Srbiju svakodnevno pozivaju na nasilje.

„Slušam šta govore na protestima protiv Aleksandra Vučića, to je čista mržnja“, ocenio je Stefanović.

Podsetimo, pod parolom „Tunel laži“ sinoć je, 23. februar, održan dvanaesti protest „Jedan od pet miliona“ u Beogradu.

 

Vulin: Dosovske siledžije linčuju radnike

Stefanović: Istraga zbog napada na radnike Gradske čistoće, to je bio skoro linč 2
Foto: MOD

Umišljena beogradska elita napala je komunalce, za njih su oni niža bića koja moraju da ćute i trpe dok se iživljavaju na njima, saopštio je predsednik Pokreta socijalista i Ministar Odbrane Aleksandar Vulin povodom sinoćnjeg napada na radnike JKP „Gradska čistoća“.

„Đilasove, Jeremićeve, Obradovićeve siledžije koje sebe zovu elitom, linčovale su radnike Gradske čistoće u Beogradu. Napadnuti su vredni ljudi koji samo rade svoj posao. Neradnici i huligani to ne mogu da razumeju i oproste, za njih je zakon diktatura, a rad sramota“, izjavio je predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, reagujući na napad na radnike JKP „Gradska čistoća“ posle jučerašnjeg protesta u Beogradu.

Vulin je u saopštenju zatražio od državnih organa da sačuvaju mir i red u Srbiji i da zaštite radnike Gradske čistoće u Beogradu i svakom drugom gradu u Srbiji.

„Dokle će svako nasilje biti proglašeno političkim stavom, a članstvo u partijama DOS-a zaštitom od zakona. Tražim da svi sindikati pokažu solidarnost i da glasno osude napad na radnike. Srbija ne sme sebi da dozvoli scenario Ukrajine ili Venecuele“, rekao je predsednik PS Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari