SPS: Izjava Servera pokazuje da su se Klinton i Olbrajtov umešali u dešavanja u Srbiji 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajkovic (arhiva)

Socijalistička partija Srbije (SPS) ocenila je danas da izjava profesora vašingtonskog univerziteta Danijela Servera pokazuje da su se Klinton i Olbrajtova „itekako umešali“ u dešavanja u Srbiji.

„Server zаmerа Ivici Dаčiću nešto štа Dаčić ni u jednom trenutku nije izjаvio – mešаnje u аmeričke izbore, а previđа ono što je on izjаvio, а to je dа su se Klinton i Olbrаjtovа itekаko umešаli u dešаvаnjа u Srbiji tаko što su se, kаko je izjаvio ‘otаrаsili Miloševićа i dаli šаnsu Srbiji dа postаne evropskа demokrаtijа'“, piše u saopštenju SPS-a.

SPS je upitao šta je to nego mešanje u unutrašnje stvari jedne zemlje koje je dovelo do nezakonitog otcepljenja Kosova.

SPS je poručio da se „ništa drugo nije moglo očekivati“ od Servera koji je „albanski lobista u američkoj administraciji“.

„Njegova zamena teza po kojoj je Slobodan Milošević veći neprijatelj srpskog naroda od Klintona i Olbrajtove može da prođe još samo u Prištini, ali izgleda ne više u ostalom delu sveta“, piše u saopštenju SPS-a.

SPS je ocenio da je narod ponosan na Dačićev rad na povlačenju priznanja Kosova, te da se ispravnost njegove spoljne politike ogleda u velikom broju zemalja koje podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Medlin Olbrajt i Bil Klinton su pomogli Srbiji da se otarasi Slobodana Miloševića i time stvorili šansu da Srbija postane evropska demokratija, izjavio je ranije za Danas Danijel Server, profesor vašingtonskog univerziteta Džon Hopkins, reagujući na tvrdnju ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da srpski narod neće imati veće neprijatelje od bivšeg predsednika SAD Bila Klintona i bivše američke državne sekretarke Medlin Olbrajt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari