SPS: Obradovićev poziv na linč šefa države nezabeležen u jednoj demokratskoj zemlji 1Foto: Miloš Miljković

Gradska organizacija SPS Beograda osudila je danas „ispade vulgarnosti i primitivizma“ predsednika Dveri i jednog od lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića tokom skupa ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS).

Oni su tom prilikom naveli da je njegov javni govor u kom je „pozivao na linč i progon šefa države, nezabeležen slučaj u jednoj demokratskoj zemlji“.

Socijalisti su u saopštenju ocenili da je tokom sinoćnjeg skupa uoči gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Javnom servisu, Obradović „ponovo demonstrirao svoju bahatost“.

„Ništa do onoga što smo čuli do samozvanog lidera nije ni suvislo ni razumno. Naprotiv, izgovoreno je u histeriji i neskrivenoj mržnji prema predsedniku Aleksandru Vučiću, njegovoj politici i njegovim idejama i rezultatima rada. Sve njih zajedno, okupljene u Savezu za Srbiju, mnogo nervira što predsednik Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, iz dana u dan ostvaruju sve bolje rezultate i otvaraju vrata budućnosti za Srbiju i njene građane“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da socijalisti daju „bezrezervnu podršku predsedniku Vučiću, (Ivici) Dačiću“ i koaliciji SPS i SNS.

Pristalice udruženja Jedan od pet miliona i Saveza za Srbiju okupile su se sinoć ispred zgrade RTS-a u Beogradu zbog gostovanja predsednika Srbije Vučića na Javnom servisu, a ulaz javnog medijskog servisa iz Aberdareve ulice bio je blokiran.

Lider pokreta Dveri Obradović upitao je pred okupljenim građanima ispred RTS-a kakvo ludilo vlada u Srbiji kada na većini medija pod kontrolom vlasti teče priča kako će ispred te televizije biti izvršen atentat na predsednika Srbije Vučića.

„Dosta nam je više Aleksandra Vučića i njegovih gostovanja na svim televizijama, moramo da pokažemo zube ovom kriminalnom režimu i da ovo u Srbiji nije moralno i da nešto mora da se menja“, rekao je Obradović.

Obradović je pokušao da uđe u Aberdarevu ulicu, u kojoj je jedan od ulaza u RTS, ali mu je onemogućeno da prođe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari