Vučić: Zamolio sam Srbe sa Kosova da sačekaju sa odgovorom do kraja aprila 1Palata Srbije Foto: www.wikipedia.org/ By Michael Angelkovich

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon razgovora sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova, da im je, povodom raspisivanja lokalnih izbora na severu Kosova, poručio da ne dozvole Albancima da sa minimalnom podrškom građana izaberu i njihove predstavnike, kao i da je apelovao na njih da sačekaju sa donošenjem odluke do kraja aprila.

Nakon susreta sa Srbima sa Kosova u Beogradu, Vučić je rekao da je saslušao njihove stavove i da je njegova poruka da ne dozvole Albancima da sa 0,1 ili jedan odsto podrške građana izaberu predstavnike i Srbima.

„A druga poruka je da sam ih zamolio da zbog sastanka u Berlinu koji će biti održani 29. i 30. aprila… sačekaju završetak tih razgovora. Kao i da se vidim sa kineskim predsednikom 25. aprila i posle toga obavim dug razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a posle toga ću da našem narodu na Kosovu i Metohiji predočim plan mera Srbije“, rekao je on.

Vučić je rekao da su on i premijerka Srbije Ana Brnabić iz Nemačke i Francuske dobili poziv na sastanak u Berlinu, a da će tamo biti pozvani i kosovski predstavnici Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, a da će nakon toga Srbija predočiti svoj odgovor i svoje mere, kojih će svakako biti jer Srbija, kako je rekao, „ne može večno da trpi da je udaraju motkama u glavu a da ne odgovori“.

On je ponovio da već pet meseci „traje teror“ nad Srbijom zbog uvođenja takse od 100 odsto na robu, a da već šest godina Priština nije ispunila svoju obavezu da formira Zajednicu srpskih opština.

„Ali su zato formirali takozvanu vojsku Kosova, suprotno čak i svom Ustavu, doneli platformu i dva zakona koji su upereni protiv dijaloga, jer traže od Srbije da prizna Kosovo, da plati ratnu odštetu i da se formira poseban tribunal za zločine Srba. U poslednje vreme se događaju još neke stvari koje pokazuju albansku bahatost i osionost jer oni neskriveno rade na ujedinjavanju Kosova i Albanije, pred očima cele međunarodne zajednice. I svi se prave da vide nego ćute“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari