Srpska lista: Ako Kurti formira Vladu sa "privatnim" Srbima onda ništa od nove Vlade 1Foto: Beta/Darko Vojinović)

Srpska lista ocenila je danas da ukoliko predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti želi da formira kosovsku Vladu sa „privatnim“ Srbima onda može „unapred da se pozdravi sa formiranjem Vlade“.

U saopštenju te stranke navodi se da Kurti ignoriše rezultate izbore po kojima Srpska lista ima apsolutnu podršku Srba sa Kosova i da na taj način krši najviše pravne akte i demokratske principe.

Kako su istakli, kršenje pravnih akata na Kosovu prolazi bez reakcije medjunarodnih predstavnika te su ih pozvali da se oglase.

„Neka kažu da li je dozvoljeno kršenje zakona od strana albanskih političara ako se donose odluke na štetu Srba, kako bi Srpska lista u skladu sa tim mogla da definiše svoje političke korake“, dodaje se u saopštenju.

Ta stranka je istakla da svako ko pokaže „poštovanje prema srpskom narodu ali i obavezama koje Priština ima prema Srbima, a koji proizilaze iz briselskih i drugih sporazuma kao i pravnih akata“, ima prostor za razgovor sa Srpskom listom.

„U slučaju da to ne žele, već im je potrebno da Srbe imaju za dekor, koji će pokazati strancima, onda su na pravoj adresi jer razgovore vode sa Nenadom Rašićem, Radom Trajković i ostalim ‘klimoglavcima’ koje je srpski narod glasovima žestoko kaznio“, dodala je Srpska lista.

Kurti je ranije danas na svom Tviter nalogu objavio da se povodom formiranja nove Vlade sastao sa predstavnicima manjina na Kosovu, medju kojima je bio i predstavnik koalicije „Sloboda“ Nenad Rašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari