Srpska lista: Platforma kosovskih Albanaca još jedan akt rušenja dijaloga 1Foto: Logo

„Ovakva platforma izaziva zabrinutost kod srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji jer se iza nje nazire prava namera Prištine, a to je, u nedostatku racionalnog i odgovornog dijaloga o normalizaciji, dalje preduzimanje jednostranih i nasilnih akcija prema Srbima na Kosovu i Metohiji“, saopštila je Srpska lista.

Srpska ista je navela da je kosovska plaforma za dijalogu o normalizaciji odnosa „još jedan akt, nakon anticivilizacijske odluke o uvođenju taksi, formiranja vojske i statuta Trepče, koji ima za cilj rušenja dijaloga i njegovu potpunu blokadu“.

Pregovarački tim Kosova usvojio je juče Platformu za dijalog sa Srbijom kao zvaničan stav Prištine o dijalogu. U platformi se navodi da je priznanje nezavisnosti Kosova uslov za dijalog i da istovremeno tokom dijaloga Srbija treba da prekine aktivnosti koje ometaju Kosovo na putu medjunarodnog priznanja i učlanjenja u medjunarodne organizacije.

Srpska lista je navela da će „radi slabljenja snage i jedinstva srpskog naroda“ oni koji ne žele opstanak Srba na Kosovu i Metohije u narednom periodu posebno nastojati da lažnim optužbama, podmetanjem i izmišljenim prijavama pokušati da uruše kredibilitet te stranke.

„Danas je da udaru naš potpredsednik Milan Radoičić, a sutra to može biti bilo ko od nas za koga Albanci i njihovi mentori označe kao smetnju njihovim ambicijama“, navela je Srpska lista. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je prethodno da ne veruje nijednoj tvrdnji prištinskih vlasti o umešanosti Radoičića u kriminalne radnje.