Srpska lista: Platforma kosovskih Albanaca još jedan akt rušenja dijaloga 1Foto: Logo

Srpska lista ocenila je danas da platforma koju su kosovski Albanci predstavili kao osnov za dijalog predstavlja još jedan akt za blokadu dijaloga.

„Ovakva platforma izaziva zabrinutost kod srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji jer se iza nje nazire prava namera Prištine, a to je, u nedostatku racionalnog i odgovornog dijaloga o normalizaciji, dalje preduzimanje jednostranih i nasilnih akcija prema Srbima na Kosovu i Metohiji“, saopštila je Srpska lista.

Srpska ista je navela da je kosovska plaforma za dijalogu o normalizaciji odnosa „još jedan akt, nakon anticivilizacijske odluke o uvođenju taksi, formiranja vojske i statuta Trepče, koji ima za cilj rušenja dijaloga i njegovu potpunu blokadu“.

Pregovarački tim Kosova usvojio je juče Platformu za dijalog sa Srbijom kao zvaničan stav Prištine o dijalogu. U platformi se navodi da je priznanje nezavisnosti Kosova uslov za dijalog i da istovremeno tokom dijaloga Srbija treba da prekine aktivnosti koje ometaju Kosovo na putu medjunarodnog priznanja i učlanjenja u medjunarodne organizacije.

Srpska lista je navela da će „radi slabljenja snage i jedinstva srpskog naroda“ oni koji ne žele opstanak Srba na Kosovu i Metohije u narednom periodu posebno nastojati da lažnim optužbama, podmetanjem i izmišljenim prijavama pokušati da uruše kredibilitet te stranke.

„Danas je da udaru naš potpredsednik Milan Radoičić, a sutra to može biti bilo ko od nas za koga Albanci i njihovi mentori označe kao smetnju njihovim ambicijama“, navela je Srpska lista. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je prethodno da ne veruje nijednoj tvrdnji prištinskih vlasti o umešanosti Radoičića u kriminalne radnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari