SSP: Nedopustivo da Telekom ustupa resurse Telenoru da uništi konkurenciju 1Foto: Logo

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je nedopustivo da državna kompanija Telekom ustupa svoje resurse privatnoj firmi Telenor, kako tvrde, sa ciljem da se uništi konkurencija i da Srbija u medijskom pogledu postane „pandan Severnoj Koreji“.

„Nedopustivo je i u evropskim okvirima nezabeleženo da jedna državna kompanija – Telekom, ustupa svoje resurse stranoj privatnoj kompaniji – Telenor, a sa ciljem da se uništi druga strana privatna kompanija – SBB. Samo monstruozni mozak može da dodje na ideju da uništi jednu veliku stranu kompaniju da bi na taj način zapravo uništio dva slobodna medija – televizije N1 i Nova S“, navela je SSP u saopštenju.

SSP je zatražila smenu generalnog direktora Telekoma Vladimira Lučića i Nadzornog odbora te kompanije, „koji samo slepo izvršavaju naloge (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića i na taj način Srbiju dodatno kompromituju u Evropi i svetu“.

„Podržavamo svaki poslovni potez državnog Telekoma koji za cilj ima njegov razvoj, ali niko ne može da podrži davanje desetina miliona evra novca gradjana za tabloid ‘Kurir’ i TV Kurir, stotina miliona evra novca građana za kupovinu kablovskog Kopernikusa bliskog Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i posredno kupovine TV Prva i O2/B92, uz enormno zaduživanje i katastrofalno upravljanje Telekomom koje je SNS rukovodstvo dovelo u predstečajno stanje“, dodala je SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari