SSP: Nedopustivo da Telekom ustupa resurse Telenoru da uništi konkurenciju 1Foto: Logo

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je nedopustivo da državna kompanija Telekom ustupa svoje resurse privatnoj firmi Telenor, kako tvrde, sa ciljem da se uništi konkurencija i da Srbija u medijskom pogledu postane „pandan Severnoj Koreji“.

„Nedopustivo je i u evropskim okvirima nezabeleženo da jedna državna kompanija – Telekom, ustupa svoje resurse stranoj privatnoj kompaniji – Telenor, a sa ciljem da se uništi druga strana privatna kompanija – SBB. Samo monstruozni mozak može da dodje na ideju da uništi jednu veliku stranu kompaniju da bi na taj način zapravo uništio dva slobodna medija – televizije N1 i Nova S“, navela je SSP u saopštenju.

SSP je zatražila smenu generalnog direktora Telekoma Vladimira Lučića i Nadzornog odbora te kompanije, „koji samo slepo izvršavaju naloge (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića i na taj način Srbiju dodatno kompromituju u Evropi i svetu“.

„Podržavamo svaki poslovni potez državnog Telekoma koji za cilj ima njegov razvoj, ali niko ne može da podrži davanje desetina miliona evra novca gradjana za tabloid ‘Kurir’ i TV Kurir, stotina miliona evra novca građana za kupovinu kablovskog Kopernikusa bliskog Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i posredno kupovine TV Prva i O2/B92, uz enormno zaduživanje i katastrofalno upravljanje Telekomom koje je SNS rukovodstvo dovelo u predstečajno stanje“, dodala je SSP.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “SSP: Nedopustivo da Telekom ustupa resurse Telenoru da uništi konkurenciju”

  1. Resursi nisu Telekomovi. Oni su izgrađivani od naših para. To su naši resursi. Građani žele da svaka kompanija ima pravo da koristi te resurse. Ta informatička infrastruktura je opšte dobro.
    Telekom se ponaša kao da su oni to izgradili svojim novcem, nemaju pravo da rade to što žele da urade .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.