SSP: Predsednica Saveta REM potvrdila da je tu zbog bliskosti s režimom, a ne zbog stručnosti 1Foto: Logo

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je da je predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić danas „potvrdila“ da je na tu poziciju došla „ne zbog stručnosti, već zbog bliskosti sa režimom“.

Zekić je izjavila da je na sednici Saveta REM većinom glasova zaključeno da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije uznemirio javnost kada je nedavno, na više od deset domaćih televizija, među kojima su i one s nacionalnom frekvencijom, prikazao fotografije odsečenih glava u mafijaškim obračunima.

SSP je ocenila da predsednica Saveta REM radi „ono što joj kaže Aleksandar Vučić“, a „ne svoj posao čišćenja medijskog sadržaja od svega što može da naškodi građanima Srbije“.

SSP je Oliveri Zekić poručila da „ono što Vas razlikuje od ostalih odbrambenih megafona diktatorske vlasti, poput Sime Spasića, jeste činjenica da se nalazite na poziciji koja treba da štiti javnost od laži, nasilja i sveg ostalog neadekvatnog sadržaja koji je sada postao neizostavni deo svakog programa televizija sa nacionalnom frekvencijom“ – stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari