SSP: Situacija sa korona virusom na jugu Srbije zabrinjavajuća 1Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Poverenik Stranke slobode i pravde (SSP) iz Niša Vojkan Vojinović saopštio je danas da je formiranje novog kriznog štaba za vanredne situacije za Nišavski i Toplički okrug na čelu sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, još jedan dokaz da je situacija na jugu Srbije u vezi sa korona virusom zabrinjavajuća.

„Da li formiranje novog kriznog štaba znači i priznanje da prethodni krizni štab na čelu sa gradonačelnikom Niša nije bio u stanju da se nosi sa krizom, a da postavljenje Nedimovića znači da na jugu Srbije među članovima SNS nema niko ko bi moga to da radi pa je poslat ministar iz Sremske Mitrovice, iako nije ni lekar, ni epidemiolog, već diplomirani pravnik“, pita poverenik SSP.

On je ministra i komandanta novog štaba pitao kada će krenuti davno obećano masovno testiranje na jugu Srbije, zašto se ne koristi savremeni aparat koji poseduje Кlinički centar Niš i čija je odgovornost što je virus ušao u Dom za smeštaj odraslih lica Кulina.

„Кoliki je tačan broj zaraženih u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici, budući da je na konferenciji za medije Кriznog štaba rečeno da se radi o 40 osoba, a ministar je juče izjavio da je samo dvoje obolelih“, pitao je Vojinović.

On je tražio i odgovor i zašto nije organizovan otkup poljoprivrednih proizvoda od proizvođača i kako će država pomoći ratarima, voćarima, stočarima koji su u vrlo nezavidnoj situaciji zbog zatvaranja pijaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari