SSP: Sud zabranio Vučićeviću da objavljuje laži o Đilasu 1Foto: Miroslav Dragojevic

Viši sud u Beogradu je zabranio Draganu J. Vučičeviću da u dnevnim novinama Informer objavljuje laži kojima se Dragan Đilas označava kao osoba koja na bilo koji način planira, priželjkuje ili poziva na ubistvo Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju Stranke, slobode i pravde, čiji je lider Dragan Đilas.

Informeru i Vučićeviću se zabranjuje da objavljuju i neistine kojima se Đilas na bilo koji način dovodi u vezu sa licima koje planiraju, priželjkuju ili pozivaju na Vučićevo ubistvo. Ista mera zabrane izrečena je i za portal Informer.rs i odgovornu urednicu Sanju Đuričić, precizira se u saopštenju.

Na osnovu prigovora Dragana Đilasa Viši sud u Beogradu danas je preinačio prethodno rešenje od 13.jula 2020. godine, izrekao meru zabrane i odredio sudske penale u iznosu od 100.000 dinara za svaku narednu laž kojom bi dnevni list Informer i portal informer.rs  prekršili sudsku zabranu.

Na ovaj način još jednom je potvrđeno da Informer nije releventan izvor informisanja već Vučićeva propagandna alatka koja služi da se vređaju i neosnovano optuže svi protivnici režima, zaključuje se u saopštenju.

SSP: Sud zabranio Vučićeviću da objavljuje laži o Đilasu 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari