SSP: Vučićeva vlast oslobađa kriminalce da bi ih koristila za svoje nelegalne poslove 1Predstavnici Stranke slobode i pravde Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Mafijaškim  ubistvom  Ljubomira Markovića na svetlo dana isplivao je mehanizam po kome vlast Aleksandra Vučića na slobodu pušta teške kriminalce i ubice da bi ih koristila za svoje nelegalne poslove, saopštila je Stranka slobode i pravde.

Kako se precizira u saopštenju Ljubomir Marković je bio osuđen na 30 godina zbog ubistva Brisa Tatona 2009. godine. Kazna mu je potom smanjena na 13 godina, da bi posle samo šest godina, 2017. godine, bio amnestiran i pušten na slobodu.

Stranka slobode i pravde (SSP) zahteva od nadležnih da dostave na uvid svu dokumentaciju iz koje se vidi ko je i na osnovu čega amnestirao Ljubomira Markovića. 

SSP pita koliko je još kriminalaca po istom modelu amnestirano u Srbiji.

Prva odluka Srpske napredne stranke je 2012. godine bila smanjenje zatvorskih kazni za hiljade osuđenika od kojih su se mnogi po izlasku na slobodu vratili najtežim kriminalnom delima, uključujući silovanja i ubistva. 

Potom su poništene presude kojima su na dugogodišnje kazne zatvora osuđeni pripadnici Šarićeve narko grupe, oslobođen je Cane Subotić…

Javnost je po ubistvu Aleksandra Stankovića Mutavog saznala da on godinama nije odlazio na odsluženje kazne od pet godina zatvora, kao i da je blisko povezan sa državnom sekretarkom MUP Srbije Dijanom Hrkalović.

Sve navedeno, jasno pokazuje stepen povezanosti režima Aleksandra Vučica i kriminalaca o čemu smo mnogo puta govorili. Kriminalci i huligani koji svakodnevno ugrožavaju bezbednost građana i koji nesmetano prodaju drogu našoj deci, sastavni su deo ove vlasti i njen glavni oslonac, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari