Stamatović: Nedimović nema vremena za malinare, jer je u izbornoj kampanji u Dragačevu 1Foto: SNS facebook (Arhiva)

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, saopštio je da ministar poljorivrede Branislav Nedimović nema vremena za rešavanje problema malinara, jer je zauzet učestvovanjem u predizbornoj kampanji SNS u Dragačevu.

„Stranačkom kampanjom u Lučanima (lokalni izbori će biti 16.decembra, prim.autora), prezauzeti ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je juče poslao preteći imejl malinarskim i ostalim poljoprivrednim udruženjima Zapadne Srbije, zahtevajući da odlože današnje proteste u Ivanjici i da se strpe do utorka, kada će on, navodno, pronaći slobodnog vremena da dođe u Užice i da „sasluša“ prevarene i, više puta, od strane vlasti, izlagane i ismejane malinare“, izjavio je Stamatović.

Navodeći da je Nedimović „imao dovoljno vremena da prošlog utorka, sa sve svitom kandidata sa liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Lučane i Dragačevo“, bane u „radnu posetu“ Rtarima, obiđe jednu farmu muznih krava i tovnih grla“, Stamatović je dodao da je ministar, „slučajno baš tu i baš tada, obećao povećanje subvencija za tov junadi, za voćarstvo i povrtarstvo i najavio „grantove za mlade ljude do 40 godina“.

Podsetivši na to da je Vesna Stambolić, „naprednjačka predsednica opštine Lučani tom prilikom pohvalila ministra da je već treći put u Dragačevu“, Stamatović je naveo da je Nedimović „opet sa Stambolićkom juče bio i četvrti put i to „u ulozi ministra koji je, u stranačkoj delegaciji kandidata za novog predsednika opštine Lučani Aleksandra Vučića, došao da pohvali, navodni, Vučićev trijumf nad „ukroćenom goropadi“ i „simbolom odbrane od poplava“, rekom Bjelicom“.

Upozorivši na to da je u pitanju „brutalna zloupotreba državnih resursa u korist jedne političke stranke“, Stamatović je poručio da će „podrška najavljenim protestima malinara širom Zapadne Srbije, računajući i blokade saobraćajnica, biti ne stvar politike, već stvar kućnog vaspitanja i odbrane dostojanstva svakog građanina Srbije“.

Protesti i blokade, ako ministar ne dođe

Nakon što im je juče iz Ministarstva poljoprivrede potvrđeno da će Nedimović razgovatati sa njima 18.decembra u Užicu, malinari su odgodili protest koji je trebalo da se održi danas u Ivanjici. – Kako smo do sada bili više puta prevareni i ismejani na najgori mogući način od strane pojedinih predstavnika vlasti, tražeći rešenje za naše probleme, ovim putem obaveštavamo javnost da ćemo obaviti razgovor sa ministrom poljoprivrede i da ćemo nakon toga, istog dana, doneti odluku o našem daljem delovanju. Ukoliko se toga dana ministar ne pojavi u Užicu, organizivaćemo proteste u svim gradovima zapadne Srbije, blokiraćemo saobraćajnice teškom mehanizacijom i krenuti u radikalizaciju protesta širom Srbije“, navedeno je u saopštenju malinarskih udruženja zapadne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari