Stamatović pozvao češke investore u poseban obilazak Zlatiborskog okruga 1Milan Stamatović Foto: Beta/Zdrava Srbija

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović pozvao je češke investitore u poseban obilazak tog kraja i naveo da će lokalna samouprava na čijem je čelu, maksimalno efikasno izaći u susret svim eventualnim pitanjima, saopšteno je danas.

Ambasador Češke Tomaš Kuhta tokom današnjeg susreta sa Stamatovićem, najavio je posetu privrednika Češke krajem meseca jer, kako je naveo, postoji interesovanje za sveobuhvatnim intenziviranjem saradnje sa Srbijom.

On je dodao da je posebno interesovanje u oblastima poput turizma, koje su najviše pogođene pandemijom korona virusa.

Kuhti je naveo da se očekuje nastavak razgovora „na najvišem nivou“ i ocenio da je odličan trenutak za nove razvojne projekte, koji će dodatno učvrstiti odnose dve države.

Stamatović je zahvalio Kuhti na prijemu i mogućnosti da u direktnom razgovoru prenese planove razvoja Zlatibora u narednom periodu.

Kako je ocenio, interesovanje za najdužu gondolu na svetu je izvanredno i prognoze stručnjaka su „predvidele da se sama investicija isplati u roku od godinu dana“, što u oblasti turizma predstavlja izuzetan uspeh.

„Očekuje da će strani turisti posebno biti zainteresovani za najposećeniju srpsku planinu, kada se u najskorije vreme završi rekonstrukcija aerodroma ‘Ponikve’, koji je udaljen svega desetak kilometara“, naveo je predsednik opštine Čajetina.

U znak zahvalnosti i uspomenu na vreme provedeno u Beogradu, Stamatović je Kuhti uručio je sliku Vladimira Mitrovića „Zlatiborski pejzaž“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari