Stefanović: Broj okupljenih nakon govora smanjen na 5.000-6.000 1Foto: S. Kosorić

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je večeras na konferenciji za medije da je u 15.30 na protestu u Beogradu bilo između 7.300 i 7.500 ljudi.

On je dodao da je nakon govora broj česnika počeo da se osipa.

„Taj broj je počeo da se rasipa posle govora Sergeja Trifunovića. Valjda im se dopao govor kojim vređa narod. Broj se smanjio na između 5.000 i 6.000“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, policija nije zaustavila nijedan autobus niti kombi koji je išao na proteste, a cilj kampanje bio je, kako je naveo, da se pokaže kako vlast ima nešto protiv demonstranata.

„Sećate se da smo imali informacije da će neko biti uhapšen. Bila je kampanja da će policija upadati među demonstrante. Valjda je neko drugi upadao u RTS, skupštinu, zavrtao ruke ženama. Sve to su pokušali da prebace na policiju. Krenula je kampanja o autobusima i blokadi puteva“, rekao je, između ostalog Stefanović.

On je naglasio da je da je danas oko 700 autobusa ušlo u Beograd, redovnih linija, a da je vozni saobraćaj funkcionisao perfektno.

„Današnji skup najavljivan kao najveći skup opozicije, ali došlo je 7.000 i opozicija je svojim govorima sve rekla o sebi. Šta bi sa 40.000, sa 50.000? Kad je skup na otvorenom, to je lako prebrojati. Ako želite da vidite kako izgleda 100.000 ljudi, imaćete prilike 19. aprila, na istom mestu. I tim skupom će se MUP baviti, već sad molim Beograđane za strpljenje”, naglasio je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari