Stefanović: Lično ću pozvati budućeg člana na razgovor 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Lično ću Aleksandra Hadžića pozvati u prostorije Levice Srbije da porazgovaramo o njegovom eventualnom učlanjenju u naš pokret.

To kaže za Danas Borko Stefanović, lider Levice Srbije, povodom pisma koje je građanin Hadžić uputio našem listu a u kojem je opisao kako je danima bezuspešno pokušavao da se učlani u Levicu.

Prema Hadžićevim navodima, to mu nije uspelo ni kada je otišao u prostorije Levice, ni putem telefona ni poruke koju je ostavio na internet stranici ovog pokreta, ali ni posle popunjavanja zahteva za pristup.

Stefanović za Danas kaže da ako je ovo pismo imalo za cilj da se pokaže kako je Levica mala stranka koja nema nikakve budžetske izvore ni na jednom nivou vlasti, onda je taj pokušaj bio uspešan.

– Levica Srbije ima ljude koji u rad našeg pokreta unose vlastito vreme i lična sredstva i ne postoji niko ko je plaćen za svoj rad u pokretu. Uz to, svi koji apliciraju na sajtu odgovor mejlom dobijaju odmah, ali to ne znači da su postali članovi jer članstvo verifikuje Predsedništvo, s obzirom na to da je puno onih koji preleću iz stranke u stranku i nema potrebe da svakog primamo. Druga bitna stvar je da renoviramo prostorije i to još je završeno i zato nije bilo tehnički moguće da u svakom momentu nekog bude u prostorijama – objašnjava Stefanović. Kako dodaje, sada se u pokretu radi na reviziji članstva i da će svi koji su aplicirali biti pozvani telefonom na razgovor u najkraćem roku.

Na pitanje koliko Levica ima članova, Stefanović odgovara nekoliko hiljada.

Ova priča otvorila je pitanje o načinima na koji se zainteresovani mogu učlaniti u stranke i da li se proverava da li su oni koji žele članstvo već članovi neke druge političke organizacije. U opozicioni Savez za Srbiju, koji čine stranke, pokreti i pojedinci, moguće je ući kao član udruženja, ali i kao pojedinac.

Organizacioni sekretar Dveri Jugoslav Kiprijanović za naš list kaže da je jedini način za učlanjenje u Dveri potpisivanje pristupnice.

– Pristupnica se može popuniti elektronski preko sajta Dveri ili lično u opštinskom ili gradskom odboru. Nakon popunjavanja elektronske pristupnice, istu je potrebno i lično potpisati uz pokazivanje lične karte u gradskoj ili opštinskoj organizaciji Dveri prema mestu prebivališta – navodi on. Kada je reč o proveri zainteresovanih, Kiprijanović kaže da zakon nalaže da ako su već članovi neke stranke, ne mogu se učlanjivati u drugu dok ne donesu ispisnicu.

– To utvrđujemo u razgovoru prilikom ličnog susreta i predočavamo tu neophodnost da bi neko bio učlanjen u Dveri – navodi on.

U DS se kako nam je rečeno, može učlaniti potpisivanjem pristupnice u svakom odboru DS-a, a postoji mogućnost učlanjenja i elektronski, na sajtu te stranke. Zatim, odbori verifikuju članstvo potpisnicima pristupnice, a obaveza je odbora da proveri te ljude.

Savez danas u Loznici uprkos zabrani sale

„Gradska vlast u Loznici je odbila da nam dozvoli korišćenje i sale Skupštine grada Loznica i sale Vukovog doma kulture“, saopštila je juče pres-služba Saveza za Srbiju, koji je za danas organizovao novi razgovor sa građanima Loznice. Kako se dodaje, „predstavnici SzS se nisu uplašili i odustali ni kada je SNS poslao svoje batinaše da nas dočekaju pred tribinu u Šapcu pa neće ni sada kada nam zabranjuju korišćenje sala. Vlast koja se služi ovako jeftinim trikovima u pokušaju da onemogući drugačije mišljenje treba hitno smeniti. Mi ćemo naravno doći i razgovarati sa građanima Loznice ispred Skupštine grada Loznica“, saopšteno je iz SzS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari