Stefanović: Na protestu "Jedan u pet miliona" bilo 5.000 građana 1Foto: N1

Na protestu „Jedan u pet miliona“ koji je održan u Beogradu bilo je 5.000 građana, rekao je danas ministar policije Nebojša Stefanović, navodeći da je to „realna“ procena i „egzaktna matematika“.

On je konferenciji za novinare rekao da je to procena policijske uprave za grad Beograda o broju učesnika sinoćnjeg protesta.

„Neka mi pokažu matematički egzaktno da je drugačije“, poručio je Stefanović organizatorima skupa koji su, kako je rekao, uvećali broj okupljenih „deset puta“.

„HRT huškao na nasilje izveštavajući o protestu u Beogradu“

Stefanović je ocenio i da izveštavanje Hrvatske radio televizije(HRT) sa protesta opozicije u Beogradu predstavlja „huškanje na nasilje na našim ulicama“.

Upitan da komentariše podršku koju su neki političari iz Hrvatske uputili učesnicima građanskih protesta u Beogradu, Stefanović je rekao da mu je posebno zanimljiv način na koji je sa tog skupa izveštavavala Hrvatska radio-televizija (HRT).

„Hrvatskoj radio-televiziji je bilo važno da kaže da izveštava iz grotla građanskih protesta, samo što nisu pozvali na rušenje vlasti u Srbiji. Takav način izveštavanja je sve samo ne profesionalan, mada kada se setite da je na toj televiziji promovisana knjiga pod naslovom ‘Radni logor Jasenovac’ onda je sve jasno“, rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao i da političari u Hrvatskoj vide u nekim političkim strukturama u Srbiji šansu za ostvarenje hrvatskih interesa.

Podsetimo, treći po redu protest građana protiv nasilja „Jedan od pet miliona“ juče je održan kod Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i na njemu je, prema procenama organizatora, učestvovalo više od 35.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari