Stefanović: Nebojša Stefanović i nakon što ga otkače ne prestaje da se ulaguje gospodaru 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović reagovao je danas na odgovor ministra Nebojše Stefanovića na tvrdnje SSP da Srbiji nije otvoreno nijedno pregovaračko poglavlje jer nema vladavine prava i ocenio da se ministar tim odgovorom „ulaguje gospodaru“.

„Samo ovako se može objasniti čitav niz besmislica i laži koje je izneo reagujući na saopštenje u kome je SSP konstatovala da Srbiji nije otvoreno ni jedno pregovaračko poglavlje zbog nedostatka vladavine prava, pritisaka na medije i činjenice da je hibridni režim oteo državu od građana“, naveo je Stefanović u saopštenju.

Borko Stefanović je Nebojšu Stefanovića podsetio da je Fridom Haus Srbiju ocenio kao delimično slobodnu zemlju, a vlast predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao hibridni režim i da je Institut u Bazelu Srbiju proglasio najkorumpiranijom u Evropi.

U saopštenju se ministar podseća i da Srbija konstantno nazaduje na listama Reportera bez granica.

„Jasno je da je Stefanovic spreman na sve da bi kupio Vučićevu milost i neku funkciju pa potpisuje saopštenja u kojima se govori o dobrom rezultatu koji je Vučić ostvario na izborima koje visoki evropski zvaničnici nazivaju ‘sprdnjom'“, naveo je Borko Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari