Foto: ZOLTAN GEREGELY KELEMEN/EPA

Stefanović je na sastanku ministara unutrašnjih poslova Zapadnog Balkana sa evropskim komesarima Avramopulosom i Kingom podsetio da migranti u Srbiju dolaze sa teritorije Evropske unije, iz Grčke i Bugarske, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema njegovim rečima, za Srbiju je važno da Evropa razume njene probleme i da ne može biti usamljena u rešavanju ove krize.

Važno je da pojačamo kapacitete naše policije i da jačamo resurse za zaštitu državne granice, kao i saradnju sa drugim zemljama kroz zajedničke patrole i razmene podataka. Sve to ostaju prioriteti i u narednom periodu, kao i jačanje regionalne saradnje, naglasio je Stefanović.

On se zahvalio Evropskoj komisiji i Fronteksu koji su bili partneri Srbije tokom rešavanja problema iregularnih migracija.

Nastavljamo da tražimo rešenja pošto nismo u potpunosti zadovoljni kako situacija funkcioniše danas, rekao je Stefanović.

Za Srbiju je važno da se njeni građani osećaju bezbedno i Ministarstvo unutrašnjih poslova uložiće svaki neophodni napor da ljudi koji žive u našoj zemlji osećaju potpuni mir i sigurnost, a da se pitanje iregularnih migracija rešava u partnerstvu sa svim zemljama Evrope, istakao je on.