Stefanović: Za promociju PKS - 600.000 dolara 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Privredna komora Srbije sklopila je sumnjivi lobistički ugovor sa američkom fiirmom York Town Solutions, i za taj ugovor platila 600.000 dolara, izjavio je danas zamenik predsednika stranke Slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović

„Privredna komora Srbije podstaknuta uspešnom saradnjom sa nemačkom firmom Spektra na organizovanom odvođenju naših medicinskih radnika u Nemačku odlučila je da sklopi sumnjivi lobistički ugovor sa firmom iz SAD koja je se zove York Town Solutions“, rekao je Stefanović.

On je dodao da ta firma, koja ima gotovo isključivo klijente iz Ukrajine, ima i jednog klijenta iz zemalja manje popularnih, dobila je lukrativni ugovor od Marka Čedeža i Privredne komore Srbije „Na čelu te male lobističke firme iz Amerike nalazi se Danijel Vajdić koji se ovajdio ovim poslom.

Firmu je formirao 2017. godine, to je mala lobistička firma sa malim brojem klijenata mahom iz Ukrajine plus jedna politička partija iz Libije. I zamislite vi, ta lobistička firma sada predstavlja Privrednu komoru Srbije i Srbiju na američkom tržištu za 600 000 dolara naših para“, rekao je Stefanović. On je ocenio da je to kriminal i nešto što će Specijalni tužilac istraživati kada se pravda vrati u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari