Stevan Vlajić: Palmina dužnost je da hvali predsednika republike 1Foto: N1

Budući da je Palma lokalni politički šerif, on svoje političke protivnike, pretpostavljam vidi kao „političke teroriste“, ali ne treba tako da govori o njima.

To kaže za Danas onlajn politikolog Stevan Vlajić, upitan kako komentariše to što je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u svom govoru u Skupštini Srbije „na sva usta“ hvalio Aleksandra Vučića, podstičući poslanike da mu „što jače aplaudiraju“, dok je opozicione političare Vuka Jeremića i Dragana Đilasa nazvao „političkim teroristima“.

Kako poručuje naš sagovornik: „Palmina je koaliciona dužnost da hvali predsednika republike,  jer mu je stranka deo vladajuće koalicije, a Vučić je ovde gospodar života i smrti, ali ne bi smeo da bude tako rigorozan o svojim bivšim koalicionim partnerima, može da ih nazove beskrupulozno ambicioznim opozicionarima“.

– Opoziciona javnost i građanstvo mogu da se i te kako određuju i prema Jeremiću, Đilasu, Palmi i Vučiću kako žele, ali oni treba da razmišljaju kakve su odnose međusobno imali, da ispitaju hronologiju promene tih odnosa i njihovih sopstvenih interesa, konstatuje Stevan Vlajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari