Šumarac: Inženjerska komora je ispostava SNS-a 1Foto: BETA/NIKOLA NIKOLIC/MO

Inženjer i nekadašnji predsednik Inženjerske komore Srbije (IKS) Dragoslav Šumarac odgovorio je u saopštenju na optužbe nekadašnje ministarke građevine Zorane Mihajlović, rekavši da je IKS postala ispostava Srpske napredne stranke (SNS) 2019. godine, kada je Mihajlović, kako kaže, sebi dodelila pravo da postavlja članove u organima IKS.

Naveo je da jeste osnovao Inženjersku komoru Srbije (IКS) i bio član Demokratske stranke tada, ali i da su svi članovi Upravnog (UO) i Nadzornog (NO) odbora bili nestranačke ličnosti i kao i on sam, birani na neposrednim izborima od inženjera.

„I pobeđivali čak i u vreme SNS vlasti kao na primer na izborima iz 2016. godine“, ističe Šumarac, uz ocenu da se ministarki Mihajlović nije svidelo da inženjeri odlučuju ko će voditi Кomoru, pa je „posegla za rešenjem koje su komunisti uveli posle Drugog svetskog rata“.

„Donela je izmene Zakona 2019.g. po kome prestaju funkcije svim izabranim članovima odbora IКS i
sebi dodelila pravo da postavlja članove u organima Кomore. Tako su u Кomoru počeli da vode SNS kadrovi ne samo bez licence nego i drugih struka kao što su pravnici, piloti“, naveo je Šumarac i upitao može li se zamisliti da Advokatsku komoru vode inženjeri ili lekari.

„Tako je za predsednicu Кomore postavila kadar SNS koja je dobila cela dva glasa u svojoj izbornoj jedinici i postavila šest svojih saradnika u UO od ukupno 12 članova, a umesto uglednog profesora i dokazanog stručnjaka iz Novog Sada za predsednicu NO postavila svoju pomoćnicu pravnicu“, rekao je Šumarac, uz ocenu da je Кomora tada postala partijska ispostava SNS i Zorane Mihajlović.

Aktuelnoj ministarki rudarstva i energetike uputio je pitanje da li IКS sada ima opise licenci ili svi članovi IКS mogu da rade sve.

„Nije li posledica tog javašluka i rušenje u Vidovdanskoj ulici“, pita Šumarac.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je zamenik predsednika Demokrata Srbije Dragoslav Šumarac zloupotrebio obrušavanje zgrade na Vračaru za širenje neistina i lični obračun sa njom i sa Inženjerskom komorom Srbije (IKS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari