Mihajlović: Šumarac zloupotrebio obrušavanje zgrade na Vračaru za širenje neistina 1Foto: Beta/Zoran Petrović/MO

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je zamenik predsednika Demokrata Srbije Dragoslav Šumarac zloupotrebio obrušavanje zgrade na Vračaru za širenje neistina i lični obračun sa njom i sa Inženjerskom komorom Srbije (IKS).

Verujem da Šumarac ne može da zaboravi što je za vreme dok sam vodila Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, IKS prestala da bude institucija koja služi njegovim ličnim i političkim interesima i kombinacijama i postala institucija koja radi u interesu svojih članova i unapređenja inženjerske struke, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je ocenila da je „sramota“ što Šumarac koristi jedan ozbiljan slučaj, kao što je urušavanje stambene zgrade, za lični obračun s njom, „jer je potpuno jasno da nema nikakve veze s tim događajem“.

Umesto što iznosite neistine, bolje da ste se upoznali sa zakonom i procedurama. Danas su, pored svih standarda koji moraju da se poštuju, predviđene i sankcije za one koji to ne čine, što nije bio slučaj dok ste vodili Komoru, kad nije bilo nikakvih sankcija za inženjere koji ne poštuju pravila struke. To što danas iznosite apsurdne optužbe da biste promovisali vašu političku stranku ne može da promeni činjenice, poručila je Mihajlović.

Šumarac je ranije danas povodom urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici izjavio da je Mihajlović dok je bila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture „praktično ukinula“ IKS, odnosno da je „unela veliku pometnju i dovela pravnike da vode Inženjersku komoru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari