Lavrov krajem marta ili početkom aprila u Beogradu 1Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Moskvi sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim, saopštilo je Ministartsvo spoljnih poslova.

Dva ministra su zaključila da su odnosi između dve zemlje dostigli veoma visok nivo strateškog partnerstva i da o tome svedoče stepen poverenja koji postoji u našim odnosima, kao i veoma intenzivna dinamika susreta na visokom nivou.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje, produbljivanju bilateralnih veza u svim domenima, o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i u našem regionu.

Ministar Dačić je informisao ruskog kolegu o trenutnom stanju dijaloga Beograda i Prištine, izrazivši zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije na teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije       

„Razmenili smo informacije o aktuelnim političkim dešavanjima na međunarodnoj sceni. Informisao sam ga o situaciji na KiM, o velikim problemima koji postoje, opstrukciji koja dolazi iz Prištine. Naročito sam ukazao na poslednje izjave iz Prištine, na pretnje da ukoliko Srbija ne prizna Kosovo da će izbiti rat. To sve preti da destabilizuje situaciju na KiM.  Dijalog je u prekidu, a on svakako neće biti nastavljen dok se takse ne ukinu“, izjavio je Dačić nakon sastanka i dodao da će Lavrov će doći u posetu Srbiji krajem marta ili početkom aprila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari