Švedska nastavlja da pruža podršku Kosovu 1Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Ministarka zadužena za evropske integracije Durata Hodža, sastala se danas sa ambasadorkom Švedske na Kosovu Karin Hernmak, sa kojom je razgovarala o odnosima Kosova i Švedske i informisala je o kampanji za liberalizaciju viza i merama za sprovođenje SSP, prenosi RTK.

Hodža je pohvalila snažnu podršku Švedske prilikom glasanja u Evropskom parlamentu, međutim, naglasila je ministarka „I dalje nam je potrebna pomoć u procesu integracija“.

„Kampanja za liberalizaciju viza je već počela. Švedska visoko ocenjuje našu posvećenost liberalizaciji viza, tako da računamo na podršku za slobodno kretanje i ubrzanje procesa integracije“, naglasila je ministarka.

Ambasadorka Švedske je pohvalila rad koji se sprovodi u okviru procesa liberalizacije viza i integracije, čestitajući ministarki Hodži i kosovskim institucijama. Ona je napomenula da će snažno podržati ostvarivanje težnji kosovskih građana ka evropskoj porodici.

Ambasadorka je takođe istakla da je raduje što ima priliku da produbi odlične odnose, posebno sada, kada je Kosovo na pragu liberalizacije viza. Ona dalje ističe da je Švedska bila i biće uz građane Kosova, pružajući im podršku za liberalizaciju viza i proces integracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari