Usvojena ostavka Dragoljuba Simonovića (FOTO, VIDEO) 1Foto: Lidija Valtner

Usvojena je ostavka predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića. Skupština opštine Grocka je na današnjoj sednici konstatovala ostavku koju je podneo Simonović.

Grupa pristalica SNS okupila se ispred opštine Grocka kao kontraskup okupljanju koji je najavio opozicioni Savez za Srbju.

Pristalice uzvikuju „Vuče lopove“, „Đilase lopove“, „Boško fašisto“, „lopovi, lopovi“.

Situacija je na ivici incidenta. Opozicionih pristalica koji traže da Skupština opštine danas na dnevni red sednice stavi ostavku predsednika opštine Dragoljuba Simonovića ima nekoliko stotina.

Ispred opštine Grocka došao je lider Dveri Boško Obradović. Pristalice SNS koje su se okupile mu uzvikuju “Boško fašisto” i “Boško lopove” Sve vreme iznad opštine nadleće dron.

Šef odborničke grupe SZS u beogradskom parlamentu Nikola Jovanović izjavio je okupljenima da je, kao gradski odbornik, došao da zaštiti i predstavnike opozicije i simpatizere SNS, koje je i pozvao da ne štite čoveka optuženog za podstrekivanje na paljenje kuće jednog njihovog komšije.

SzS saopštio je ranije danas da se simpatizeri i članovi SNS iz Grocke i okoline okupljaju ispred zgrade opštine po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako bi provocirali protestni skup opozicije.

„Da li to znači da Vučić želi da izazove nerede i da želi da nahuška ljude jedne na druge? Da li je normalno da Vučić angažuje batinaške falange SNS za izazivanje sukoba i građanskog rata? Opozicija samo traži da se ostavka Simonovića nadje na dnevnom redu sednice Skupštiune opštine Grocka i nema razloga da se Vučić ovako neodgovorno ponaša. Pozivamo policiju da zavede red i udalji provokatore sa mirnog skupa opozicije“, navodi se u saopštenju.

https://www.facebook.com/RSE.Balkan/videos/356205525105615/?notif_id=1553073724998909&notif_t=live_video

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari