SZS: Podrška za "apel 140" za promenu uređivačke politike RTS-a 1Foto: Savez za Srbiju

Savez za Srbiju uputio je podršku zahtevu potpisnika više od 140 pripadnika akademske zajednice za promenu uređivačke politike Radio televizije Srbije.

„Apsolutno smo saglasni da RTS ne sprovodi zakon o javnom informisanju i javnom servisu, kao i sa činjenicom da to pitanje nije samo problem političkih stranaka već svih građana Srbije kojima javni servis duguje istinito, potpuno i blagovremeno informisanje“, ističe SZS u saopštenju.

Navode da će i ubuduće voditi borbu za oslobađanje Javnog servisa, imajući u vidu dokument stručnog tima protesta „1od5miliona“ i zahteve za slobodne medije i slobodne i poštene izbore.

„Svom snagom podržavamo uključivanje akademske zajednice u rešavanje problema medijskog mraka u Srbiji i ubeđeni smo da je u tom cilju potrebno stvoriti jedinstven front, nasuprot koga će ostati oni koji taj mrak produkuju ili podržavaju. Kao i u slučaju odbrane autonomije Univerziteta, Savez za Srbiju podržava uključivanje akademske zajednice u odbranu temeljnih vrednosti društva, koje su, uz to, i ustavna načela koja ovaj režim krši. Saglasni smo da je pored vraćanja objektivnosti u program RTS-a potrebno uvesti nove debatne forme i emisije u kojima bi se otvoreno govorilo o svim aktuelnim aferama u društvu“, dodaje se u saopštenju SZS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari