SZS traži od Vučića da saopšti o čemu je razgovarao sa Tačijem 1Vuk Jeremić Foto: FoNet/TV FoNet

Savez za Srbiju zahteva od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da hitno obelodani o čemu je pregovarao sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem na svim sastancima koji je do sada imao.

U saopštenju saveza se navodi da je Tači priznao da se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem tajno sastajao u Parizu, Njujorku, Vatikanu, Briselu i Beču, i time nedvosmisleno potvrdio navode predsednika Narodne stranke i predsedavajućeg Saveza za Srbiju Vuka Jeremića, koji je u javnosti više puta ukazivao na te sastanke.

Jeremić je upozoravao da se njih dvojica na tim sastancima dogovaraju o „razgraničenju“, odnosno sporazumu po kojem bi se Srbija voljno odrekla dela svoje teritorije, uključujući i u opštinama Bujanovac, Medvedja i Preševo, a Priština dobila stolicu u UN, što je suprotno Ustavu Srbije, Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, i ravno aktu veleizdaje, navode iz Saveza.

Kako dodaju, Vučić je zbog toga protiv Jeremića pokrenuo niz „prljavih“ kampanja preko svojih „poslušnika i tabloida koje kontroliše“.

„Istina je najveći Vučićev neprijatelj i sada ubrzano stižu računi za sve laži kojima je punih sedam godina zasipao javnost u Srbiji i sagovornike iz medjunarodne zajednice“, navodi se u saopštenju.

Savez za Srbiju ističe da se protivi Vučićevom i Tačijevom tajnom dogovoru po kojem bi Srbija de fakto priznala nezavisnost Kosova.

„Zalažemo se za pregovore sa kosovskim Albancima kojima bi u južnoj srpskoj pokrajini bio omogućen normalan život svih ljudi. Prihvatljivo rešenje kosovskog problema može biti samo u okvirima Ustava Srbije i Rezolucije 1244, što su Jeremić i jedan od osnivača SZS Dragan Djilas jasno poručili i evropskim zvaničnicima tokom nedavne posete Briselu“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari