SZS: Vučić i Stefanović uhvaćeni u laži 1Foto: FoNet Zoran Mrđa / Arhiva

Savez za Srbiju (SZS) ocenio je danas da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović „uhvaćeni u laži“ i da je sada na potezu Tužilaštvo koje treba da ispita ko je sve učestvovao u komandnom lancu u poslovima GIM i Krušika.

SZS ističe da tužilaštvo treba da utvrdi i ko je odgovoran što je država oštećena za više desetina miliona evra.

U saopštenju SZS je naveo da Vučić ne razume da državu od korupcije i međunarodne bruke štite svi oni koji iznose detalje o nelegalnoj trgovini oružjem u Krušiku.

„Posao i plate radnika Krušika nisu ugroženi zbog opozicije, slobodnih novinara i Aleksandra Obradovića, već zbog vašeg kriminala i odlivanja novca Krušika u privatne džepove“, ukazao je Savez.

Prema SZS, Vučić je, umesto da isleđuje novinare i od njih traži da oni podnose krivične prijave protiv oca ministra policije, trebalo da pozove tužioca za organizovani kriminal da reaguje po službenoj dužnosti.

Vučić, smatra SZS, javnosti treba da objasni kako je moguće da je GIM kao privatna fima kupovala naoružanje od Krušika po znatno nižim cenama od državnog SDPR i da kaže ko je prisvojio državni novac.

Dodaje se da Vučić treba da objasni i ko iz najunosnijih poslova izbacuje državni SDPR koji je na aparatima za veštačko disanje da bi se ti najunosniji poslovi prepustili novoosnovanim firmama bliskim predsedniku Srbije i njegovim saradnicima.

„Vučić je vidno nervozan jer je svestan da više ne može da sakrije ni od domaće javnosti ni od međunarodne zajednice da su njegovi najbliži saradnici upleteni u kriminal sa trgovinom oružja i pljačku državnog novca iz Krušika, ali i da je jasno da je slična situacija i u ostalim fabrikama iz namenske industrije“. naveo je SZS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari