Tači: Funkcionalna vlada što pre 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Kosova Hashim Tači razgovarao je danas sa predstavnicima bošnjačke i turske zajednice o političkim dešavanjima nakon ostavke premijera, pošto je, kako je rekao, „Republika Kosovo ostala bez vlade“, kao i o raspisivanju prevremenih izbora, prenela je Koha ditore.

On je razgovarao s Mahirom Jagdžilarom ispred Turske demokratske partije Kosova (KDTP) i sa poslanicima bošnjačke koalicije Vakat, Dudom Balje i Bahrimom Šabanijem.

Tači je rekao da „sada postoje potreba za konkretnim koracima u skladu s kosovskim ustavom i zakonima kako bi se što pre uspostavila funkcionalna i efikasna vlada“.

„Ta vlada treba da odrazi volju političkih partija za novim rešenjem vlasti ili za novim izbornim procesom i da Kosovu omogući da što pre dobije vladu“, rekao je Tači.

Sastanci sa drugim političkim strankama biće nastavljeni narednih dana, u zavisnosti od agende i dešavanja unutar samih političkih stranaka, navodi se u saopštenju za javnost. Tači je najavio da će sesutra sastati sa predsednicom CIK Valdete Dakom kako bi nastavio konsultacije o daljim koracima u tim novim okolnostima. Ranije danas je i predsednik kosovske vlade u ostavci Ramuš Haradinaj održao konsultativni sastanak sa strankama na vlasti, kome nije prisustvovao predesdnik Skupštine Kadri Veselji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari