Tači: Neće biti podele Kosova 1Foto: wikipedia

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas, posle sastanka sa predstavnicima opština Bujanovac, Medveđa i Preševo, da neće biti podele Kosova, već će konačni sporazum u dijalogu biti samo između dve nezavisne države, prenosi Koha.net.

Tači je rekao da se u budćnosti očekuje veća koordinacija, uključujući i Evropske unije (EU) za rešavanje problema stanovništva Preševske doline.

Tači je ponovio da će Kosovo iskoristiti sva demokratska sredstva za zaštitu prava Albanaca u dolini Preševa i obećao pomoć kosovskih institucija albanskom stanovništvu.

Sastanak koji smo imali ima za cilj informisanje o izazovima i problemima sa kojima se suočavaju građani koji žive u ovim opštinama, rekao je Tači.

On je napomenuo da Kosovo ne može da zatvori oči pred nepravdom koju je učinila Srbija.

Srbija je obavezna da poštuje prava građana tamo. Nažalost, Srbija je daleko od ispunjavanja standarda građana Preševske doline. Danas obećavam svim građanima doline da će institucije koristiti bilo koje legitimno i demokratsko sredstvo za zaštitu njihovih osnovnih i nacionalnih prava, naglasio je Tači.

Dok predsednik Srbije ima legitimno pravo da se interesuje za srpske građane na Kosovu, to pravo ima i predsednik Kosova za Albance u Preševskoj dolini, ocenio je Tači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari