Tači: Ordinarna kleveta, pretnja i ucena da je Pacoli sa mnom ušao na Kosovo 1Hašim Tači Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je večeras da je „ordinarna kleveta, pretnja i ucena“ da je poslanik Skupštine Kosova Bedžet Pacoli sa njim ušao na Kosovo i da je, od oslobođenja Kosova, u Albaniju ulazio prema istim procedurama kao i u utorak uveče.

Tači se, tokom gostovanja u emisiji TV Dukađini, osvrnuo na izjavu vršioca dužnosti ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje da je predsednik u Albaniju ušao ne poštujući protokol države i izrazio sumnju da se sa njim na Kosovo vratio i poslanik i lider Alijanse novo Kosovo Beddžet Pacoli.

„Ako Svečlju i Kurtija interesuje moja lokacija, ja sam kući. Pozivam ih da ne stvaraju konfuziju i govore gluposti, kao i da ne prete ljudima iz politike niti poslanicima, u ovom slučaju niti Pacoliju“, kazao je Tači u dirketnom telefonskom uključivanju u tu emisiju.

On je naveo da je za ministra i njegovog šefa, kao i celokupno kriminalno udrženje, „njegova lokacija kod kuće“.

Tači je kazao da je ordinarna kleveta, pretnja i ucena da je Pacoli sa njim ušao na Kosovo.

Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja je ranije danas je nagovestio da postoje indikacije da je predsednik Kosova nezakonito na Kosovo uveo lidera Alijanse novo Kosovo i poslanika Skupštine Kosova Bedžeta Pacolija.

Svečlja je na konferenciji za novinare izjavio da je predsednik Kosova u utorak uveče pogazio državni protokol kada je, bez najave protokolu, kako je to predviđeno zakonom, otputovao za Albaniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari