Tači: Srbe plaše kriminalci 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Srbi na Kosovu se sve više integrišu u kosovsko društvo i institucije, oni su najviše uplašeni od kriminalnih elemenata u njihovoj zajednici i zato je današnja operacija Specijalne kosovske policije (ROSU) u interesu svih građana Kosova, uključujući i srpsku zajednicu, izjavio je predsednik Kosova Hašim Tači portalu Vijesti.ba.

Pripadnici ROSU danas su sproveli na Kosovu akciju protiv organizovanog kriminala u kojoj je uhapšeno 19 policijskih službenika od kojih 11 srpske, 4 albanske i 4 bošnjačke nacionalnosti.

Tači je rekao da su u akciji uhapšeni pripadnici različitih etničkih grupa i da je akcija dobila podršku međunarodne zajednice. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije (MVP) nazvalo je operaciju specijalne kosovske jedinice (ROSU) još jednom u nizu provokacija Prištine.

“Ovo je operacija protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja i obavljena je na celoj territoriji Kosova, ne samo na severnom delu Kosova. Uhapšeni su pripadnici svih etničkih zajednica. Operacija je imala podršku i međunarodne zajednice pošto je sprovedena u cilju učvršćivanja vladavine prava na Kosovu i šire u region”, rekao je Tači.

Povodom izjavr predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je cilj akcije bio da se zaplaše Srbi, Tači je rekao da je akcija u interesu svih građana Kosova.

“Srbi na Kosovu se sve više integrišu u kosovsko društvo i institucije. Oni su najviše uplašeni od kriminalnih elemenata u njihovoj zajednici. Zato je ova operacija danas u interesu svih građana Kosova, uključujući i srpsku zajednicu”, istakao je Tači.

Portal podseća da je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je operacija ROSU ozbiljan udarac na krhki mir na Kosovu, i da ne može biti tolerisana ni od nečega što se zove međunarodna zajednica.

“Mir na Kosovu je trajan i održava se uz pomoć Kosovskih sigurnosnih mehanizma i međunarodnih snaga predvođenih NATO alijansom.

Najveća prepreku naporima za trajan mir i stabilnost u celom regionu su nacionalizam kao i organizovani kriminal”, rekao je Tači u odgovoru na Dodikove optužbe. “Kosovo ostaje privrženo dijalogu i vladavini prava na celoj territoriji Kosova i u interesu svih građana Kosova”, naglasio je Tači.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

20 reagovanja na “Tači: Srbe plaše kriminalci”

 1. Treba biti ekstremno intelektualno hendikepiran i nasesti da se ovde radilo o suzbijanju kriminala ili da Taci brine o Srbima. Kao prvo, pravi, organizovani kriminal se nalazi u Pristini a Taci, Haradinaj i pola vlade „drzave kosova“ su aktivni clanovi. Kao drugo, ovakav cinizam i licemerje Albanaca kakvu demonstrira Taci kao i ovakve akcije ce se obiti nazad o glavu Albancima, kad-tad.

  • Treba biti ekstremno intelektualno hendikepiran i nasesti na spin AV. Tezu da su Srbi na Kosovu zaplašeni od kriminalaca iz svojih redova je prvi obelodanio Oliver Ivanović. A vrh organizovani kriminala sa Kosova, eno ga sedi na balkonu Skupštine Srbije i tu i tamo pravilno raspoređen po skupštinskim klupama.

   • Svaka cast, neznam dal’ da se ljutim ili da pohvalim komentar, jer si me pretekao I napisao ono sto sam I ja mislio da napisem? Sada nema potrebe, u svakom slucaju BRAVO?

     • Ау, Милице, паметнице, бре. И, допуна, ти су гласали Таћија за председника, Рамуша за премијера… Ма, мислим, јако добро сарађују, немају граница. Па сад, по потреби, некад криминалци а некад коалициони партнери.. Или је то једно те исто.

    • Tako je.Kada sidju sa balkona, ustanu sa sedista u sali i zapute se u restoran.

   • Tako je „Draguljce“ a sada trk po honorar, tj. burek, odradio si ga veceras samo tako.

 2. Povrh svega ona nam se jos i ruga, izmislili su kriminalce kao dobar paravan da uhapse nase neduzne Srbe, moramo dati sve od sebe da ih oslobodimo i da se smiri nestabilnost u regionu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.